Hírek

Hírek, érdekességek, cikkek

Traktor

Online flottakövetés a mezőgazdaságban és az építőiparban

A közúti szállítmányozásban használt műholdas flottakövető rendszerek előnyeit már a munkagépekkel rendelkezők is kihasználhatják.

Főként a mezőgazdaságban és építőiparban profitálhatnak a használatából, hiszen így lehetővé válik a gépek egyenkénti online megfigyelése, rugalmasan szervezhetőek a munkafolyamatok. A műholdas mezőgazdasági flottakövető rendszer lehetővé teszi bármilyen gyártmányú erőgép, illetve gépjármű mozgásának és üzemanyag-felhasználásának 24 órás megfigyelését.

Az online flottakövető rendszer használatával valós idejű információhoz juthat a gazda a gépek aktuális helyzetéről. Ebből következtetéseket lehet levonni a munkafolyamat várható befejezési idejéről és ehhez igazodva tervezhető a következő folyamat elindítása.

Hatékonyabb munka

Minden munkagép helyzete egyszerre látható egy központi eszközön – ami lehet egy tablet, vagy laptop, vagy akár egy okostelefon. Pontos információhoz juthatunk a gépek aktuális helyzetéről, a motor fordulatszámáról, a haladás irányáról és az aktuális üzemanyag fogyasztásról.

A dolgozók rendszeres ellenőrzése is hozzájárul a folyamatos munkavégzés eléréséhez.

Az időnként lehívott üzemi jelentések segítségével megfigyelhető az üresjárási idő – ez olyan információ, amely segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást, termelésből kieső gépüzemórákat és a szervizköltségeket.

Megspórolt kötbérek

Az építőiparban és a mezőgazdaságban is elengedhetetlen a határidők pontos betartása. Hogy a kötbérezés elkerülhető legyen, a műszaki problémák gyors észlelésére és javítására van szükség. A szervizzel együttműködve lehetőség van a hibák távoli azonosítására is – ezzel minimálisra csökkentve a szervizelési és állásidőt.

Comments are closed