Hírek

Hírek, érdekességek, cikkek

Céges flottakövetés bevezetése

GPS nyomkövető rendszer bevezetése a cégnél?

Hogyan vezessük elő dolgozóinknak a GPS nyomkövető rendszer bevezetését?

Egy vállalat számára a GPS flottakövető rendszer hasznos és gyorsan megtérülő beruházás, azonban a munkavállalóknak nem ritkán az arcukra vagy a mosoly a hír hallatán.

A rendszer bevezetésének híre megoszthatja a munkásokat, még a legbecsületesebb dolgozóink is elégedetlenül és érthetetlenül állhatnak a hír hallatán. Hogy miért?

A tisztességes munkavállalók is sértve érezhetik magánszférájukat, szélsőséges esetben akár bizalmi válsághoz is vezethet ez a lépés a leglojálisabb dolgozóink esetében is. Éppen ezért minden esetben törekedjünk arra, hogy munkavállalóink megértsék a döntés hátterében álló okokat, rálássanak a rendszer bevezetésének pozitív oldalára. Észérvekkel világítsunk rá arra, hogy ez nem a személyük elleni támadás, hanem olyasmi, ami védi és segíti őket mindennapi munkájuk során.

A GPS a dolgozók érdekeit szolgálja

A tisztességes dolgozók könnyen és gyorsan beláthatják, hogy a rendszer telepítése előnyt jelent: a flottakövetéssel igazolható, hogy munkájukat pontosan, precízen, fölösleges kitérők nélkül végezték, leadott fogyasztásuk valós, megbízhatóan végzik a munkájukat.

Nyereséges veszteségek

Természetesen lesznek olyan dolgozóink is, akik nagy hangon tiltakoznak ellene, felháborodottan kikérik maguknak és észérvekkel sem győzhetőek meg. Ők azok, akiknek érdemes lehet a körmükre nézni. Persze nem törvényszerű, hogy ők azok, akik magánügyeiket céges benzinpénzen intézik vagy éppen munkaidőben a saját zsebükre dolgoznak, de van rá esély.

Ezek a dolgozók azonban előbb utóbb kénytelenek megbékélni a helyzettel, ami a vállalatnak végső soron komoly összegeket takaríthat meg. Azon dolgozók esetében pedig, akik továbbra is elégedetlenkednek, el kell gondolkoznunk azon, hogy valóban olyan komoly veszteség-e egy olyan munkaerő, akinek jó eséllyel vaj van a füle mögött. Számos olyan munkavállalót találhatunk a munkaerőpiacon, akik megbízhatóan és lojálisan dolgoznak.

Comments are closed