Hírek

Hírek, érdekességek, cikkek

Kisvállalatoknak

Flottakövetés kisvállalatoknak

Az online flottakövetés nemcsak a nagy gépjárműparkkal rendelkező vállalatoknak segít a költséghatékonyság fokozásában. A kisvállalatok, nem szállítással foglalkozó cégek, mikrovállalkozások és magánszemélyek számára is elérhető szolgáltatás használatával jól elkülöníthető a gépkocsik üzleti- és magáncélú használata, illetve rugalmasan szervezhető a szervizeltetés.

A kisvállalatok esetében jelentős többletkiadásként merül fel, hogy a céges gépjárműveket a dolgozók magán célra is használják. Ha a gépjárművet nem kötelező a telephelyen hagyni a munkaidő lejárta után, akkor természetes, hogy a dolgozó – legyen akár az ügyvezető, vagy egy futár – azzal megy haza, intézi a napi bevásárlást. Ezekről a magán utakról a legtöbb esetben nem vezetnek pontos nyilvántartást, így ennek költségei is az üzembentartóra hárulnak.

Hogyan működik a flottakövetés?

A flottakövető rendszer a GPS koordináták segítségével meghatározza a jármű pontos helyét. Megállásonként szakaszolja az utazást, jelzi, hogy egy adott megálló mennyi ideig tartott, illetve ugyanezt a mozgási időre nézve is közli, kiegészítve az átlagsebességgel, maximum sebességgel. A munkával összefüggő útvonalak ismeretében ezen adatok birtokában már könnyedén külön választható az üzleti és a magán célú használat és ez a dolgozó havi elszámolásában is rögzíthető.

Bár dolgozóikról a cégek nem feltételeznek rosszat, mégis megesik, hogy trükköznek a munkavállalók a nagyobb nyereség érdekében.

A flottakövetés szolgáltatás használata mellett sem a bejárt útvonallal, sem az elfogyasztott üzemanyaggal nem lehet manipulálni, így kizárható az üzemanyag lopás, illetve ellenőrzés alatt tartható a munkával töltött idő, a futott kilométerek, és az üzemanyag fogyasztás is.

Mivel a céges autók nélkülözhetetlen munkaeszközök, az eltűnésük esetén nemcsak a jármű értéke jelenik meg kárként, hanem az ezzel összefüggően elmaradt haszon is.

Gépjármű lopás esetén a beépített nyomkövető segítségével könnyen meghatározható az eltulajdonított gépjármű helye, illetve a haladási iránya.

Comments are closed